Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Αρχαιρεσίες του «Συνδέσμου Φιλολόγων ΠΕ Χαλκιδικής»

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ & ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 34
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 63100
ΤΗΛ 2371021156

Aγαπητοί/ές συνάδελφοι
Την  Πέμπτη, 16/1/2014, πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ Πολυγύρου η συνέλευση για τις αρχαιρεσίες του «Συνδέσμου Φιλολόγων ΠΕ Χαλκιδικής». Από τη συνέλευση προέκυψε το πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα την Πέμπτη, 30/1/2014, στον Πολύγυρο.

Τα μέλη του ΔΣ  του Συνδέσμου Φιλολόγων, με διετή θητεία, είναι:
Γεωργιάδης Μιχάλης: πρόεδρος (σχολικός σύμβουλος)
Χρήστου Δημήτρης: γραμματέας  (εκπ/κός  ΓΕΛ Αρναίας)
Κολιαδήμου Αγνή : ταμίας   (εκπ/κός ΓΕΛ Ν. Τρίγλιας)
Ιωαννίδης Παναγιώτης: διαχειριστής ιστολογίου ( δ/ντής Γυμνασίου Ορμύλιας)
Μπακιρτζή – Σαρδέλη Ευαγγελία: δημόσιες σχέσεις (εκπ/κός Γυμνασίου Ν. Καλλικράτειας)
Αναπληρωματικά μέλη:
Κοσμά Αικατερίνη (εκπ/κός Γυμνασίου Πολυγύρου)
Χαμαμτζόγλου Σταύρος (εκπ/κός Γυμνάσιο Ν. Καλλικράτειας)

Εξελεγκτική Επιτροπή:
Κούρφαλη Χριστίνα (δ/ντρια ΓΕΛ Ν. Καλλικράτειας)
Νίκος Αστέριος (εκπ/κός Γυμνασίου Ν. Καλλικράτειας)
Τσέκου Αικατερίνη  (δ/ντρια ΓΕΛ Ν. Τρίγλιας)

Στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η διαμόρφωση «σχεδίου για προγραμματισμό δράσης», από κοινού με όλους τους συναδέλφους φιλολόγους της Χαλκιδικής. Ο προγραμματισμός δράσης υπενθυμίζουμε ότι οφείλει να κινείται  στο πλαίσιο των σκοπών της ίδρυσης του Συνδέσμου μας, οι οποίοι είναι:

1.      Η προαγωγή και η ανάπτυξη των φιλολογικών επιστημών
2.      Η επιστημονική και εκπαιδευτική έρευνα
3.      Η συμβολή στη βελτίωση της Παιδείας του ελληνικού λαού
4.      Η υποβολή προτάσεων στους αρμόδιους κρατικούς φορείς για την αντιμετώπιση φιλολογικών θεμάτων καθώς και την αποδοτικότερη οργάνωση των εκπαιδευτικών, κοινωνικών και πολιτειακών θεσμών (απόσπασμα από το Καταστατικό)
Ο Σύνδεσμός μας θα λειτουργεί ως παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων και η λειτουργία του θα υποστηρίζεται από ιστολόγιο, του οποίου η διεύθυνση είναι: http://filologoichalkidikis.blogspot.gr/

Προτεραιότητα μας, ως ΔΣ, αποτελεί η δημιουργία ηλεκτρονικού περιοδικού που θα αποτελεί το βήμα για την παρουσίαση του επιστημονικού και διδακτικού  έργου  των φιλολόγων της Χαλκιδικής, αλλά και το βήμα για να ακούγεται «η φωνή» του φιλολόγου της εκπαιδευτικής πράξης.  Το έργο των φιλολόγων της Χαλκιδικής θα προβάλλεται και σε Συνέδρια, Ημερίδες, Σεμινάρια των οποίων τη διοργάνωση θα αναλάβει ο Σύνδεσμος. Σε  όλα αυτά τα θέματα απαραίτητη είναι η συμβολή των συνάδελφων φιλολόγων με την   κατάθεση  των προτάσεών τους, των σκέψεών  τους,  των απόψεών  τους.
Ελπίζουμε ότι η λειτουργία του Συνδέσμου μας θα βελτιώσει τους όρους άσκησης του επαγγελματικού έργου του φιλολόγου, αλλά και των άλλων ειδικοτήτων. Κυρίως όμως, προσδοκούμε ότι η λειτουργία του θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές μας. Σε αυτήν κατεύθυνση θα συνεργαστούμε με όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαίδευση διοικητικούς και συνδικαλιστικούς φορείς στη Χαλκιδική.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το ΔΣ του Συνδέσμου Φιλολόγων ΠΕ Χαλκιδικής