Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

2ο ΔΙΕΘΝΕΣ COLLOQUIUM ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ-ΔΙΑΛΕΞΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ RICHARD McKIRAHAN

«ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ», Α.Π.Θ.
2ο «ΔΙΕΘΝΕΣ COLLOQUIUM ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013-ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                Θεσσαλονίκη, 19/3/2014

Το «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών», ύστερα από τον επιτυχημένο κύκλο διαλέξεων και εκδηλώσεων που πραγματοποίησε το περυσινό ακαδημαϊκό έτος, συνεχίζει και φέτος τις δραστηριότητες του, διοργανώνοντας εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων και τον 2ο κύκλο του «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη», με ομιλητές ειδικούς Αριστοτελιστές από την Αγγλία, την Ιταλία, Ισπανία, τις Η.Π.Α. και την Ελλάδα.
Στόχος του «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη» είναι η σε βάθος εξέταση διαφόρων πτυχών της Αριστοτελικής φιλοσοφίας από ειδικούς μελετητές. Αναλύονται θέματα που ανήκουν στον χώρο της Λογικής, της Μεταφυσικής, της Θεολογίας, της Ηθικής και Πολιτικής φιλοσοφίας, της Οικονομίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Αστρονομίας, της Μετεωρολογίας, της Βιολογίας, της Ιατρικής, της Ψυχολογίας, της Φιλοσοφίας του νου, της Φιλοσοφίας της Επιστήμης, με στόχο, μεταξύ άλλων, τη συσχέτιση της Αριστοτελικής φιλοσοφίας με τα σύγχρονα δεδομένα στον χώρο της Φιλοσοφίας και των Επιστημών.

Tην Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 και ώρες 19:00-21:00, θα πραγματοποιηθεί, στο αμφιθέατρο 1 του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων
(ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Α.Π.Θ.,
η τέταρτη διάλεξη του 2ου κύκλου του «Διεθνούς Colloquium για τον Αριστοτέλη», με ομιλητή τον Καθηγητή Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας στο Pomona College της Καλιφόρνια και Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών» Richard McKirahan, με θέμα:

«Ο Αριστοτέλης ως Ιστορικός της Φυσικής Επιστήμης»

Τoν ομιλητή θα προλογίσει η Πρόεδρος του ΔΙ.Κ.Α.Μ., Ομότιμη Καθηγήτρια Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά.
Θα δοθεί Πιστοποίηση Παρακολούθησης του Colloquium.
Για τους όρους, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΔΙΚΑΜ: www.dikam.auth.gr

Από τη Γραμματεία του «Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών», Α.Π.Θ.
Τηλ.: +30-2310-996803, 997198  Fax: +30-2310-996839
Ηλεκτρονική διεύθυνση: dikam@auth.gr
Website: www@dikam.auth.gr