Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας, Περιφ/κής Ενότητας Χαλκιδικής 2017-2018


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, σήμερα, 14-03-2018, η β΄ φάση των Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γυμνασίων Χαλκιδικής για το σχ. έτος 2017-2018, κατά την οποία, αντιπροσωπευτικές (πενταμελείς) ομάδες από τα δώδεκα συμμετέχοντα Γυμνάσια της Χαλκιδικής, οι οποίες είχαν προκύψει μετά την α΄ (ενδοσχολική) φάση των αγώνων, αναμετρήθηκαν μεταξύ τους σε ποικίλα θέματα γνώσης, κατανόησης και ορθής χρήσης της Νέας Ελληνικής Γλώσσας,
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Πολυγύρου και η πορεία διεξαγωγής τους ήταν εξαιρετική, καθώς, καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων επικράτησε μεταξύ των μαθητών κλίμα ευγενούς άμιλας!

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε (για 2η συνεχή χρονιά) η ομάδα του Γυμνασίου Ν. Καλλικράτειας η οποία επικράτησε στον τελικό, της ομάδας του 1ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών. Ωστόσο, όπως τόνισε κατά το κλείσιμο των αγώνων, ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Χαλκιδικής κ. Γεωργιάδης, ο οποίος είχε και το γενικό πρόσταγμα, πραγματικός μεγάλος νικητής ανεδείχθη η ίδια η ελληνική γλώσσα!  Η αναμέτρηση ήταν στην πραγματικότητα μία μεγάλη γιορτή αφού, όπως παρατήρησε, όλες οι ομάδες σημείωσαν πολύ υψηλή απόδοση, καλύτερη σε σύγκριση με την αντίστοιχη διοργάνωση της προηγούμενης χρονιάς, με τις  διαφορές  μεταξύ των ομάδων, ως προς την βαθμολογία, να είναι, ούτως ή άλλως, πολύ μικρές.

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Χαλκιδική στην επόμενη (γ’ ) φάση των αγώνων που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη, σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Να θυμίσουμε ότι η εν λόγω διοργάνωση ήταν η δεύτερη κατά σειρά του θεσμού, τον οποίο συνδιοργανώνουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με το περιοδικό “Φιλόλογος”, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας.